رئیس جمهوری افغانستان در دیدار با وزیر امور خارجه ترکیه گفت: ما آماده هستیم که مثنوی معنوی را به عنوان میراث مشترک افغانستان و ترکیه در سطح بین‌المللی به ثبت برسانیم.

به گزارش مشرق، «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان با دیدار با «مولودچاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه گفت: مولانا جلال الدین محمد بلخی افتخار مشترک دو کشور است و ما آماده هستیم که مثنوی معنوی و سایر آثار مولانا را به عنوان میراث مشترک افغانستان و ترکیه در سطح بین‌المللی به ثبت برسانیم.

این دیدار صبح امروز در کاخ ریاست جمهوری افغانستان در کابل برگزار شد و هر دو طرف در مورد گسترش مناسبات میان افغانستان و ترکیه گفتگو کردند.

۱۹ خرداد ماه نیز «نصیر احمد اندیشه» سرپرست و معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه افغانستان با «پتریشیا مک فلپس» نماینده یونسکو در افغانستان دیدار کرد و در این دیدار با ابراز نگرانی از این که ایران و ترکیه اخیراً توافق کرده‌اند تا مثنوی معنوی مولانا را به عنوان میراث مشترک فرهنگی این دو کشور ثبت جهانی  کنند، گفته بود: هرگاه قرار باشد این اثر شناخته‌ شده ادبی و شاهکار عرفانی مولوی، ثبت میراث جهانی سازمان یونسکو شود، واقعیت تاریخی زادگاه خداوندگار بلخ نباید نادیده گرفته شود و پیوند مولانای بزرگ با افغانستان نباید فراموش شود.

اما در خبری که وزارت امور خارجه افغانستان در تاریخ ۲۰ خرداد ماه منتشر کرد، آمده است: وزیر امور خارجه افغانستان در رابطه با خبری که اخیراً در برخی رسانه‌ها مطرح شده که گویا ترکیه و ایران به دنبال ثبت مثنوی معنوی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی به عنوان میراث فرهنگی هر دو کشور در یونسکو هستند، خواستار ارایه توضیحاتی از سوی ترکیه شد؛ اما مولود چاووش اوغلو  وزیر امورخارجه ترکیه از این موضوع اظهار بی‌ اطلاعی نموده و به مسئولین دستور داده بود تا موضوع را پیگیری کرده و پیشنهاد و ملاحظه افغانستان به عنوان زادگاه مولانا جلال‌الدین محمد بلخی را در این زمینه در نظر بگیرند.

لازم به ذکر است در ۱۱ خرداد ماه «سید رضا صالحی امیری» رئیس سازمان مرکز اسناد ملی جمهوری اسلامی ایران گفته بود: با ترکیه توافق کرده‌ ایم که مثنوی مولوی را به صورت مشترک ثبت کنیم، مولانا یکی از نقاط مشترک فرهنگی ایران و ترکیه است.

 یونسکو سال ۲۰۰۷ میلادی را به نام مولانا نام گذاری کرده بود. مثنوی، مشهور به مثنوی معنوی یا مثنوی مولانا، نام کتاب شعری از مولانا جلال‌ الدین محمد بلخی، شاعر پارسی‌ گو است. این کتاب از ۲۶ هزار بیت و ۶ دفتر تشکیل شده  و در قالب مثنوی سروده شده است.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 14
  • ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۷
    0 0
    کسی که توی قطار به دنیا میاد توشناسنامه اش میزنن بچه قطار؟ مولوی متعلق به حوزه فرهنگی ایران هستش . خود افغانستان زمان قاجاریه از ایران جدا شده ! همچین میگن مولوی مال ماست انگار ما به افغانستان چسبیده بودیمو ازش مستقل شدیم ! ترکیه هم که کلا هیچ ربطی به مولوی نداره . نه زبان نه فرهنگ ... .
  • محمد حسین ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۷
    0 0
    شکر خوردن غلط کردن این ترکیه مغول با تمدن 560 سالش اومده برای کشوری که 5000 سال تمدن از شهر سوخته داره پر رو بازی در میاره.این افغانستان که خاکش برا ایرانه و انگلیس ملعون از دست ایران در آورده.من یه پان ایرانیسم هستم لطفا با یه جستجو در نت متوجه وسعت واقعی ایران سربلند بشید. چو ایران نباشد تن من مباد بدین بوم و برزن زنده یک تن مباد
  • ۲۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۷
    0 0
    اون موقع که هیچ صد و پنجاه سال پیش هم افغانستانی در کار نبود بلخ از شهر های خراسان بزرگترین ولایت ایران زمین بوده است
  • ناشناس ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۸
    0 0
    بنظرمن شماافغانی هاچندوقت دیگه حافظ راهم مال خود میدانیدمولاناتویکی ازشهرهای های ایران بنام اسدآبا به دنیاآمده اگه نمیدونین بدونین
  • ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۸
    0 0
    جالبه کشورهایی جعلی که از تجزیه ی ایران به وجود آمده اند اکنون برضد ایران توطئه می کنند.
  • ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۸
    0 0
    اونایی که میگن مولوی به ترکها ربطی نداره بهتره فقط اشعار مولوی رو بخونن که خودش گفته ک هندو نیسم اصلم ترک است
  • ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹
    0 0
    چرا از کلمات کشور دوست و مسلمان و برادر استفاده نمی کنید
  • ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹
    0 0
    جوك نگو لطفا
  • علی اصغره ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۳۰
    0 0
    اون زمان که مولوی زندگی می کرد ایران از یک طرف به هندوستان و از طرف دیگر تا دیار بکر وسعت داشت ، پس انوقت نه افغانستانی بود و نه ترکیه و فقط ایران بود لذا مولوی تنها ایرانی است ولا غیر . پس نباید مسولین ایرانی اینقدر وابدهند و میراث این ملت را به تاراج بگذارند.
  • خراسانی ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
    0 0
    تو فقط یک پان پارسیسم هستی جهت اطلاع ایران قدیم جای دیگری بوده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس